Het Huis van de Poëzie 2011

Zoals evenementen, voordrachten, poëzieprijzen enz.<br>
<b>Géén reclame plaatsen aub</b>
Dettie
Berichten: 10651
Lid geworden op: Do Jan 15, 2009 00:00
Contact:

Het Huis van de Poëzie 2011

Berichtdoor Dettie » Vr Dec 17, 2010 13:40

Het Huis van de Poëzie 2011
Poëzie regeert in Utrechts stadhuis


Op donderdag 27 januari, Gedichtendag, opent Utrecht haar Stadhuis voor de vijfde editie van het Huis van de Poëzie. Voor één avond regeert niet de politiek, maar de poëzie de stad! Van trouwzalen tot burgemeesterskamer, van bodekamer tot raadzaal: overal maken raadsleden en ambtenaren plaats voor dichters. Een prachtig evenement waarbij burgemeester en wethouders de bezoekers verwelkomen in hun eigen kamers.
Dichters
Bij een locatie op stand horen dichters met allure: J.Bernlef, H.H. ter Balkt, Pieter Boskma, Antoine de Kom, Peter Verhelst, Joost Zwagerman en Eva Gerlach zijn slechts een paar van de ruim dertig dichters die deze avond hun poëzie voordragen. En omdat er in Utrecht altijd ruimte is voor nieuwe poëzie, presenteren Vrouwkje Tuinman en Hagar Peeters hun nieuwste werk en vieren we het verschijnen van de eerste bundel van poetry slammer Berhard Christiansen.

Muziek
Dat poëzie midden in het maatschappelijke en culturele leven staat blijkt uit de veelzijdigheid van het programma: niet alleen voordrachten krijgen een podium, ook de relatie tussen poëzie en muziek wordt uitgelicht tijdens optredens van Peter te Bos & John Cameron (Claw Boys Claw), Martin Buitenhuis (Van Dik Hout), Andy & the Androids en PAX & Kapabel. De Internationale Kamer overschrijdt de grenzen van land en cultuur. Het Huis van de Poëzie: een bijzondere avond in het bestuurlijk hart van Utrecht.

Het Huis van de Poëzie 2011
27 januari 2011, 19.30-00.00
Stadhuis Utrecht, ingang Korte Minrebroederstraat
Kaarten: € 15,- / € 10,-

Meer info & kaartverkoop:
www.huisvandepoezie.nl

Terug naar “Nieuws over poëzie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast