Masterclass poëzie

Zoals evenementen, voordrachten, poëzieprijzen enz.<br>
<b>Géén reclame plaatsen aub</b>
Dettie
Berichten: 10651
Lid geworden op: Do Jan 15, 2009 00:00
Contact:

Masterclass poëzie

Berichtdoor Dettie » Di Nov 29, 2011 13:05

Masterclass poëzie

Recent onderzoek van de Vlaamse Auteursvereniging toonde aan dat impulsen om jonge dichters te begeleiden meer dan ooit nodig zijn. Creatief Schrijven vzw, Uitgeverij Vrijdag en het Poëziecentrum geven tijdens de masterclass Empower your poetry tien dichters de kans om hun dichttalent aan te scherpen. Daniel Billiet, Paul Bogaert, Sylvie Marie, Koen Stassijns, Hans Cottyn (uitgever) en Paul Demets (criticus) begeleiden en coachen de deelnemers. Alle aspecten van het dichtersvak komen aan bod: verschillende poëtische stijlen en stromingen, debuteren, publiceren, literaire kritiek, poëzie online, zelf op een podium staan, enz. Dichters kunnen zich kandidaat stellen tot 14 december.

Doelgroep

Gevorderde dichters die al verschillende cursussen achter de kiezen hebben, prijzen wonnen en/of in literaire tijdschriften publiceerden, kunnen in Vlaanderen nergens terecht voor bijkomende feedback, schrijf- en publicatietips. Creatief Schrijven vzw wil met deze masterclass semi-professionele dichters een unieke kans bieden om door te groeien.

Begeleiding in internationaal schrijvershuis

Een schare gevestigde dichters en critici begeleiden de masterclass. Daniel Billiet, auteur en dichter is hoofddocent. Daarnaast vinden er debatten plaats met onlangs gedebuteerde en gevestigde dichters, poëzie-uitgevers, critici en tijdschriftredacteurs zoals Koen Stassijns, Paul Bogaert (dichter, winnaar van de Cultuurprijs Poëzie 2011), Sylvie Marie (dichteres, ex Humo-dichter), Paul Demets (poëziecriticus), Max Temmerman (dichter en organisator van literaire activiteiten), Jan Pollet (dichter en criticus) en uitgever Hans Cottyn (Uitgeverij Vrijdag). De weekends vinden plaatsen in het internationale schrijvershuis Villa Hellebosch te Vollezele.

Selectie

Er is in deze masterclass slechts plaats voor tien dichters. Een vakkundig panel doet de selectie. Geïnteresseerden mailen een manuscript of 20 gedichten samen met een literair cv en ondertekende intentieverklaring naar info@creatiefschrijven.be.

Organisatie

Creatief Schrijven vzw is het steunpunt voor iedereen die schrijven niet laten kan. Met masterclasses geeft de organisatie i.s.m. een uitgeverij gevorderde auteurs binnen een bepaald genre de kans om hun talent verder te ontwikkelen. De eerste masterclass romanschrijven i.s.m. De Bezige Bij Antwerpen werd vorig week succesvol afgerond. De masterclass poëzie wordt georganiseerd i.s.m. Uitgeverij Vrijdag en het Poëziecentrum.

Bron: persbericht

Terug naar “Nieuws over poëzie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten